3 nov. 2010

Stora porer??

Emma - hudterapeut tipsar:

Går det att göra nåt åt saken??   JA!

En por är öppningen till en talgkörtel, en pormask smuts och talg som oxiderat med syre på hudytan och svartnat. En fet hy har fler talgkörtlar och större talgproduktion än en torr hud.

Har man stora problem bör man gå till hudvårdssalong för regelbunden portömning, men man kan göra mycket själv hemma! Ordentlig rengöring är A & O.

Tänk logiskt! Att rengöra huden är som att städa: först dammsuger man bort den synliga smutsen och sen tvättar du golven för att få en grundlig rengöring. (Män tänker "Tvätta bilen" - först avfettning sen huvudtvätten, visst?!)
  1. Avlägsna make-up med en makeup-lösare.
  2. Djuprengör sedan huden med en mild rengöringskräm.
  3. Avsluta rengöringen med ett ansiktsvatten. Det hjälper huden att snabbare få tillbaka det naturliga pH-värdet så att huden lättare kan ta åt sig nästkommande produkt - ansiktscremen, samt minimera bakterier på huden då dessa inte trivs i hudens naturliga pH. En del ansiktsvatten har även en exfolierande effekt som hjälper till att avlägsna döda hudceller och ger huden en fin lyster.
  4. Exfoliera/peela huden någon gång i veckan med en mild peeling anpassad för ansiktet, vid behov 1-3ggr/v.
  5. För speciella behov används serum/essenser.
  6. Applicera din asiktscreme - även över hals och dekoltage där huden är tunnare än på övriga kroppen.
Det finns en mängd porförminskande produkter på marknaden, vissa bättre än andra. Tänkte tipsa om ett par som jag tycker är riktigt bra:
Estée Lauder- Idealist skin refinish!
Helt ljuvligt serum som förminskar porer & små fina linjer, dämpar rodnad. Hjälper till att få bort torra och feta områden i huden - balanserar. Huden blir sagolikt silkesmjuk och perfekt!!
Används under Ansiktscreme morgon & kväll.
30ml 615:-

Sensai - "Champagne-korken"
Rengör grundligt tilltäppta porer och talg. Gör huden ren, klar och uppfriskad. Får svåra pormaskar att under några dagar "vandra uppåt" likt champagne-korkar -efterlämnar förminskade och rengjorda porer.
Används kvällstid efter make-up rengöring 1-3ggr/v. 5-6 droppar masseras under ca 10 sekunder över området, rengör sedan huden med din ansiktsrengöring. Används ofta som en kur vid behov.
25ml 405:-

Tadaa :) Fråga gärna om något är oklart :)

♥//Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar