30 mars 2011

Lunchtips...

Aubergine-gratäng i två tappningar:

Lily tyckte det var lika gott som jag :)

Ingredienser:
½ Aubergine
½Zucchini
1 Tomat
2msk Olivolja
3/4 dl Riven ost (gärna parmesan)
Lite Persilja
1 Vitlöksklyfta
Salt & Peppar
(liten skvätt grädde till barn-varianten)

Skiva alla grönsaker. Stek auberginen i olja i stekpanna. Varva alla grönsaker i en ugnsfast form.
salta och peppra. Blanda riven ost, persilja och pressad vitlök. Toppa med ostblandningen och ringla över olivolja, in i ugnen ca 15 min tills grönsakerna är mjuka och osten fått fin färg :)
Smaklig spis...

Perfekt gratäng att ha till grillat, nyttigare alternativ till potatisgratäng o liknande...

♥ // Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar